donderdag 13 december 2007

Hey allemaal,

Weer tijdje geleden. Maar het is hier alweer superdruk geweest!

Vooreerst mijn eerste 24-u wacht op de dienst gynaeco. Was eigenlijk echt tof! Om 18u begon de "nachtploeg". Ik moest me aanmelden in het verloskwartier en het was al onmiddellijk erg druk. Zes vrouwen in arbeid!!! Ik zag mijn nachtrust al aan mijn ogen voorbij gaan maar één na één kwamen de kindjes te voorschijn! Om 2u waren ze allemaal geboren. Dan nog enkele urgenties. Mocht alleen consultatie doen dus dat was de moeite! En dan eindelijk toch nog wat tijd om te eten (was jammergenoeg niet echt lekker maar ja ziekenhuis hé) en dan gaan slapen.

Mijn kamer was een oude operatiezaal. Beetje griezelig eigenlijk. Op de foto ziet het er wel beter uit dan in het echt vind ik.

Om 4u45 moest ik dan weer even opstaan omdat ik geen bieper had. Ik moest even gaan kijken of ik ergens kon helpen. Liep helemaal alleen door de ziekenhuisgangen naar het verloskwartier... Rare sfeer wel zo'n donker, leeg ziekenhuis waar het normaal altijd zo'n geloop is. Uiteindelijk was het nog steeds erg rustig dus mocht ik terug naar mijn "operatiekwartier" gaan slapen...


De volgende dag na de stafvergadering ging ik nog even naar Amitel en daarna nam ik de trein richting Gent. Had er echt al zin in want wou iedereen eens terugzien!

Daar aangekomen (rond 21u) waren wat vrienden op ons kot voor een kaas en wijnavond! Super! Ook enkele geneeskundemaatjes zijn langsgekomen. Schitterende avonturen van iedereen op stage gehoord!

Zaterdagavond het fameuze sinterklaasfeest bij mijn tante en nonkel! Elk jaar even schitterend met heel de familie bijeen!

En dan zondag natuurlijk weer richting Strasbourg. In Amitel hadden ze de kerstboom gezet. Laat die kerstsfeer maar komen!! De grootste kerstboom staat op Place Kleber. Versierd met echte kristallen bollen, uiteraard geproduceerd in de Elzas...
3 opmerkingen:

Anoniem zei

hey sofie, was al ah wachten op wat nieuws:-)druk druk druk blijkbaar, net zoals hier!lijkt me wel spannend wat je allemaal doet daar!maar ziet er idd mr triestig uit je kamertje in de kliniek!nog veel genot en veel succes!tot gauw!XXXBiekeX

Katrien zei

Hey Sofie

Ik ben blij dat je nachtdienst je bevallen is! En eerlijk gezegd: luxekamer! Geloof me, 't kan echt erger. Amuseer je nog en tot de 22ste!
Katrien

Anoniem zei

good night,
whatever domage the fir is not to light.
byz éric